Hírek
Korunk innovátorait keresik - Pályázat
2018. 05. 08.

Május 13-ig jelentkezhetnek a tudományos és üzleti élet fiatal úttörői a világ egyik legnagyobb tehetségkutató és innovációs versenyének magyarországi előválogatójára, a Falling Walls Lab-re.

Hírek
Mire érdemes figyelni egy társasházban lévő üzlethelyiség (lakás, iroda) felújítása során?
2018. 05. 02.

Számos nehézséggel találkozhat az, aki egy társasházban lévő üzlethelyiséget, lakást vagy irodát kíván átalakítani, felújítani abban az esetben, ha a kivitelezési munkálatok társasházi közös tulajdont is érintenek.

Hírek
A bérleti szerződés felmondása nem fizetés miatt
2018. 05. 02.

Egy régebbi cikk szól a helyiség bérleti szerződés felmondásának szabályairól, kiemelve a bérleti díj nem fizetése miatti felmondás lehetőségeit, buktatóit. A cikk egy kicsit régebbi, de tartalma még mindig aktuális.

Hírek
Módosultak a lakásbérbeadás és értékesítés adózási szabályai
2018. 04. 27.

2018-ban életbe lépett néhány fontosabb adóváltozás az ingatlanszektor lakossági és vállalati szegmensében. A lakáskiadást, ingatlanértékesítést és ingatlanbefektetést az érintő adóváltozásokat Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletágának vezetője foglalta össze.

Hírek
Új budapesti közösség: Kibérelem.hu – Töltsd meg üzlettel!
2018. 04. 20.

Avagy hogyan találjunk rá a célunknak megfelelő üres üzlethelyiségre? Válaszul vadonatúj, innovatív vállalkozó és közösségbarát weboldal kezdte meg működését Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara összefogásában.
Budapesten alapvető problémát jelent, hogy város szerte sok kihasználatlan üzlethelyiség található, melyek jelentős része évek, évtizedek óta kiadatlan, a város arculatát rontják, esetenként a lakosság közbiztonság érzetét csökkentik. A fennálló probléma orvoslása érdekében 2013-ban a támogatók életre hívták a „Rögtön Jövök!” mintaprojektet, melynek továbbfejlesztéseként 2018.-ben kezdte meg működését a minden funkciójában ingyenesen működő weboldal, a kiberelem.hu.
 

Hírek
Elindultunk
2018. 04. 19.

Április közepén lezárult a Kibérelem.hu oldal tesztelése. Több Önkormányzat közreműködésével feltöltöttük a helyiség hirdetéseket, amelyek között az érdeklődők keresni tudnak.