#újranyitvaBP - továbbra is lehet pályázni

2021. augusztus 06. | Hírek

#újranyitvaBP - továbbra is lehet pályázni
Közösségi összefogás a budapesti vendéglátásért

Budapest különösen megszenvedte az elmúlt bő egy év viszontagságait, azonban hála mindennapi hőseinknek mindvégig működőképes maradt, mára pedig újra nyitva áll.

Az idegenforgalom hiányában azonban a lassú ütemben visszatérő és a nyári forgalom hullámzása miatt továbbra is kritikus helyzetben vannak a fővárosi vendéglátóipari vállalkozások. Támogatásukra a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) egy tudatos fogyasztást ösztönző programot indított. A program finanszírozási hátterét a BKIK által erre a célra létrehozott Szolidaritási Alap biztosítja 50 millió forintos induló kerettel.

Kik vehetnek részt a programban?

Az „Újra nyitva Budapest” pályázati programban fővárosi éttermek jelentkezését várjuk, olyan 10-50 főből álló csoportokkal, akik a pandémia alatt a mindennapok hőseiként helytálltak és biztosították az ország működőképességét. Lássanak vendégül orvosokat, ápolókat, mentősöket, rendvédelmi szervek dolgozóit, közszolgáltatásban, kereskedelemben és áruszállításban dolgozókat, tanárokat és szülőket, hogy így közösen fejezhessük ki hálánkat áldozatos munkájukért. A résztvevők fogyasztása után személyenként 5.000 Ft támogatás igényelhető a kamarától.

Pályázók köre részletesen

A pályázaton budapesti telephelyen működő, az ide vonatkozó törvény szerint mikro, kis- vagy középvállalkozási besorolású vállalkozás által működtetett vendéglátóipari egységek indulhatnak. A pályázó vállalkozásnak élő adószámmal, továbbá rendezett adóhatósági és gazdasági kamarai regisztrációval kell rendelkeznie. A pályázó vendéglátóipari egységnek a vendégek leülését biztosító helyszínnel és működő melegkonyhával kell rendelkezni.

Az éttermek olyan minimum 10, maximum 50 fős budapesti csoportokkal tudnak együtt pályázni, akik az elmúlt 1,5 év pandémiás időszakában a társadalom érdekében a legnagyobb terhet viselték (például az egészségügyi dolgozók, rendfenntartók, pedagógusok, tömegközlekedés dolgozói, áruszállítók, ügyfélszolgálati munkatársak, nyitva lévő kereskedelmi egységek dolgozói stb.).

Az éttermek a pályázatot a programból támogatható csoportokkal közösen kidolgozva tudják beadni. A pályázói oldal jogi szereplői a vendéglők, mint a gazdasági kamarai rendszerben regisztrált vállalkozások lesznek, a közösségek pedig az éttermekkel lesznek jogviszonyban magánszemélyekként.

Pályázat menete

A vállalkozók konkrét csoportokkal, megvalósítani tervezett eseményekkel pályázhatnak. A pályázatból nyújtott támogatásból akár előre megadott menü, akár á la carte fogyasztás is finanszírozható. Alkoholos italok elszámolása a pályázat keretéből nem lehetséges! A kitöltött pályázati adatlapot ki kell nyomtatni, majd a vállalkozás képviseleti joggal rendelkező vezetőjével és a vendégül látott csoport által kijelölt pályázati kapcsolattartó által aláírt adatlap beszkennelt változatát el kell küldeni az ujranyitvabp@bkik.hu email címre. A pályázat eredményéről a pályázót minden esetben e-mailben értesítjük.

 

Részletek és jelentkezési és adatlapok az #ujranyitvaBP oldalán!

A pályázat továbbra is nyitott, bár már több száz mindennapi hősnek sikerült köszönetet mondani, ezzel a programmal, de a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara várja további vendéglátó - mindennapi hős csoportok jelentkezését.


Eddig 16 pályázat érkezett be és közel 600 egészségügyi dolgozó, pedagógus, rendőr, tűzoltó és önkormányzati dolgozó vett részt, a speciális, számukra szervezett vendéglátásban!