Kibérelem.hu

Töltsd meg üzlettel!

Budapesten alapvető problémát jelent, hogy város szerte sok kihasználatlan üzlethelyiség található, ezek jelentős része évek, évtizedek óta kiadatlan. Az üres ingatlanok jelentős anyagi kiesést okoznak tulajdonosaik számára, állagromlást és értékcsökkenést mutatnak, a város arculatát rontják, esetenként a lakosság közbiztonság érzetét csökkentik. A fennálló probléma orvoslása érdekében 2013-ban Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara életre hívta a „Rögtön Jövök!” mintaprojektet, melynek célja az üresen álló üzletek kiadásának és hasznosításának elősegítése volt. A mintaprojekt továbbfejlesztett folytatásaként megkezdte működését a Kibérelem.hu weboldal…

A kibérelem.hu egy olyan új és innovatív weboldal, amelynek célja:

  • Egy adatbázisban
  • Bárki számára hozzáférhető módon
  • Térképes kereső segítségével kiadó vagy eladó önkormányzati és magán tulajdonban lévő üzlethelyiségek feltüntetése, összefogása
  • Naprakész, megbízható demográfiai és piaci adatok biztosítása a lokális környezetről a GfK Hungária által (lakosságszám, vásárlóerő, parkolás, tömegközlekedés, stb.)
  • Az új üzlethelyiséghez vagy új vállalkozáshoz szakemberek ajánlása
  • Erős közösségi média jelenléttel vállalkozói közösség építése
  • „Közösség hangjával” bárki javaslatot tehet az üzlethelyiség hasznosítására

Az oldalon hirdetők köre

Az oldalon Budapest kerületi Önkormányzatai által, hasznosítási szándékkal (eladás/kiadás) hirdetett ingatlanokon kívül lehetőség van regisztrációt követően magánszemélyként vagy cégként is üzlethelyiség hirdetést feladni, mindezt ingyenesen.

Az üzlethelyiségekhez kapcsolt adatállomány

Az üzlethelyiségekről szerepeltetett adatok köre kiterjed az üzlethelyiség adottságaira, elhelyezkedésére, bérleti/eladási árára, egyéb fontos és kiemelendő információkra.

A hirdetett üzlethelyiségek címadata alapján a rendszeren belül lehívható a GfK Hungária által szolgáltatott adathalmaz, mely a hirdetett üzlethelyiség 300, 500 és 800 méteres zónáiban megadja a lokalizációk lakosságszámának, háztartásszámának, teljes vásárlóerejének értékeit. Ezen kívül megadja az egy főre jutó vásárlóerő értékindexet és az egy háztartásra jutó vásárlóerő értékindexet, valamint ugyanezen értékeket a magyarországi, budapesti és EU-s átlaghoz viszonyítva.

A gazdasági adatok lekéréséhez a weboldalon regisztráció szükséges.

A fejlesztési tervek szerint következő év elejére elérhetővé válik majd az adott üzlethelyiség környezetének üzletösszetétele is, hasonlóan a gazdasági adatok megjelenítéséhez, azaz vonzáskörzetek alapján, valamint tervezzük még hasonló lokációs alapokon a környezet parkolóinak, Bankjainak, és a vállalkozásokat érintő egyéb fontos címpontoknak a megjelenítését is.

A projekttel kapcsolatban kérdése, kérése esetén keressen bizalommal minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeinken.