A járvány dacára is sikerült együtt ünnepelni az adventet a budapesti bevásárlóutcákban

2022. január 24. | Hírek

A járvány dacára is sikerült együtt ünnepelni az adventet a budapesti bevásárlóutcákban
Budapest ikonikus utcái immár negyedik alkalommal fogtak össze, hogy a karácsonyi rohanás helyett rámutassanak az advent igazi jelentésére: a 2021-ben megrendezett SlowXmas keretében így csaknem félezer program várta a látogatókat bő egy hónap alatt.

A SlowXmas programsorozat keretében arra ösztönözték az embereket, hogy lassuljanak le, és a karácsony körüli stresszt cseréljék élményekre és művészetre.

 

Az első évben három, majd a további esztendőkben már öt utca vett részt a Bevásárlóutca Menedzsment (BUM) vezetésével a szervezésben: a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a hatodik hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca). Tavaly segítségükkel már csaknem 50 helyszín és 60 vállalkozás, civil szervezet vett részt a programok megvalósításában. 2021-ban november 26. és december 24. között gyűjthették az élményeket az érdeklődők: négy hét alatt közel 500 programból választhattak az érdeklődők, amelyek között volt kiállítás, díjátadó, workshopok, városi séták, gasztroestek, koncertek, színházi előadások, borkóstolók, tárlatvezetések és ezek ötvözetei.

 

Az utcák a sikereket látva már most készülnek az idei évi programokra. 2022-ben a Falk Art&Antique Street rendszeres épületbejárásokkal és galériasétákkal készül, a Bartók és a Ráday igyekszik szorosabbra fűzni az együttműködést, így a Bartók Béla Boulevard programjai közül várhatóan megjelenik pár a Ráday Sohoban is. A Bartók Béla Boulevard idén is számos eseménnyel és programkavalkáddal várja a látogatókat, így lesz Eleven Tavasz, Eleven Ősz és számos, a negyedet fejlesztő projekt. Közben a Rádayban folytatódnak a GasztroEstek, mely a SlowXmas alatt debütált, és melyet a közönség hamar megszeretett (a következő est tervezett időpontja: 2022. február 14.)

 

Február végétől állandó sétákat szerveznek a Bartókon és a Rádayban, illetve néhány kiemelt esemény kapcsán a többi bevásárlóutcában is. A megszokott rendezvényekből sem lesz hiány, így a bevasarloutca.hu oldalon a Programok menüpontban egész évben élményekben gazdag események várják majd az érdeklődőket. Idén ráadásul újra megjelenik a BUM térkép is friss tartalommal, amely három nyelven: angolul, magyarul és németül nyújt majd segítséget a tájékozódásban a járókelőknek. Tartsanak velük 2022-ben is!

 

Képes beszámoló ITT!