Egyre kevesebb az üresen álló üzlethelyiség Budapesten

2024. május 06. | Hírek

Egyre kevesebb az üresen álló üzlethelyiség Budapesten
Áprilisban ismét felmértük a bevásárlóutcákat, hogy lássuk, történt-e változás az üzletek számában, típusában.

A pandémia óta először tapasztaltunk jelentős javulást az üres helyiségek számának csökkenésében. Frekventált, nagy közönséget vonzó utcákról van szó, mint a Liszt Ferenc tér, a Király utca, a Bartók Béla Boulevard, a Fashion Street, a Pozsonyi út, a Falk Miksa utca, a Hajós utca, a Ráday utca, a Mikszáth tér és a Haris bazár.

Az elmúlt évek nehézségei, a pandémia, a háború, az energiaválság azt eredményezte, hogy korábban virágzó üzletek, éttermek tűntek el, és sokszor a helyükön megnyitott új vállalkozások is csak néhány hónapig voltak életképesek. Az egykor nyüzsgő kiülős helyek vagy tátongtak az ürességtől, vagy ki sem nyitottak.

Azonban idén tavasszal végre kedvező irányban változott a kép valamennyi utcában. Alig-alig találtunk olyan üresen álló helyiséget, ahol semmilyen életjel nem látszott. Ha egy üzlet éppen még nem is nyitott meg, látszott, hogy zajlanak a munkálatok, és hamarosan fogadja az arra járókat. A kiadó vagy eladó ingatlanok száma is jelentősen megcsappant.

Ezek alapján mi arra következtettünk, hogy végre egy erőteljesebb tavaszi-nyári szezon vette kezdetét a bevásárlóutcákban és bízunk benne, hogy szezon után is többségében maradnak.

Oldalunkon természetesen továbbra is elérhetőek kedvező árú önkormányzati és magántulajdonban lévő helyiségek, érdemes körülnézni.