Idegenvezetők Világnapja: Több mint 3 ezren vettek részt a budapesti városnéző programokon

2022. március 03. | Hírek

Idegenvezetők Világnapja: Több mint 3 ezren vettek részt a budapesti városnéző programokon
Február utolsó hétvégéjén, nagy érdeklődés mellett zajlott az Idegenvezetők Világnapjához kapcsolódó hagyományos fővárosi turisztikai programsorozat. A BKIK és idegenvezetői által 2003. óta évente megrendezett esemény idei vezetett túráin több mint 3 ezer érdeklődő vett részt.

Buszos és hajós kirándulásokkal, különleges villamostúrákkal és feltáró városnéző sétákon ismerhették meg Budapest kevésbé ismert kincseit az érdeklődők az Idegenvezetők Világnapja alkalmából megrendezett hétvégi programokon. 

A Volánbusz Zrt. stratégiai partnerségével, a járvány kezdete óta először, élőben is megrendezett túrákon 50 idegenvezető kalauzolt 3390 látogatót. A programsorozat 21 buszos városnéző programján 804-en, 3 hajós városnézésén 703-an, 56 városnéző sétáján 1650-en vettek részt, 2 helytörténeti villamosjáratán pedig 233-an utaztak. 

A turisztikai programsorozat kiemelt célja Budapestet népszerűsítése a belföldi utazók körében; fókusza azonban nem a klasszikus látványosságok, hanem a város kevésbé ismert kincseinek bemutatása volt.

Az érdeklődők így ebben az évadban a buszos és hajós kirándulások mellett városnéző villamossal utazhattak Óbudától Kelenföldig, sétán ismerhették meg a régi pesti kereskedő belváros mindennapjait, az erzsébetvárosi Csikágót, izgalmas épületbejáráson vehettek részt a Zeneakadémián, a Szépművészeti Múzeumban, a Dreher Sörmúzeumban és az Unicum Házban.

Képgalériánkat ITT tekintheti meg.

Forrás: bkik.hu