Kedvező finanszírozási lehetőségek kezdő vállalkozásoknak

2023. október 09. | Hírek

Kedvező finanszírozási lehetőségek kezdő vállalkozásoknak
Korábbi cikkünkben a jelenleg elérhető támogatott beruházási hiteleket vettük górcső alá. Ezúttal a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kínálatában megtalálható vállalkozói finanszírozási lehetőségeket térképezzük fel.

A Budapest Mikrohitel Program keretében kedvező kamatozású mikrohitelek igényelhetők akár 2% kamattal. Maximum 15 millió Forintot lehet felvenni maximum 15 éves futamidőre. Ezeknek a termékeknek a legnagyobb előnye, hogy kezdő vállalkozások számára is elérhetők, és nem szükséges saját erő hozzá.

Milyen célra lehet felvenni?

Számos üzleti elképzelés megvalósítható ezekkel a konstrukciókkal, legyen az egy beruházás, ingatlanvásárlás, felújítás, vagy forgóeszköz finanszírozás, de akár az operatív kiadások fedezésére, valamint innovatív, kísérleti projektek megvalósítására is forráshoz lehet jutni a BVK közreműködésével.

Ki igényelheti?

Olyan cégnyilvántartásba bejegyzett vállalkozás, vagy vállalkozói igazolvánnyal rendelkező egyéni vállalkozó, közjegyzői vagy ügyvédi iroda, amely mikrovállalkozásnak minősül, azaz az összes foglalkoztatotti létszáma 10 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő forintösszeg. Továbbá a vállalkozás Budapesten található székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkezik, vagy a beruházás következtében fog rendelkezni.

Mekkora összeg, milyen kamatra és futamidőre vehető fel?

A különböző típusú konstrukcióknál eltérő a kamatszint a támogatás mértékétől függően. Az induló kamatláb minden esetben 7,9%, melyből 1%, 2% vagy akár 7,9% kamatkedvezmény is elérhető a hitelcélnak megfelelően. A hitelösszeg minimum 1 000 000 Ft, maximum 15 000 000 Ft lehet, a futamidő pedig forgóeszköz hitel és likviditási hitelkeret esetén maximum három év, egyéb esetben 15 év.

Az egyes hiteltermékekről és az igénylés folyamatáról bővebb információt a BVK oldalán olvashat.