Kibérelem.hu - Töltsd meg üzlettel! 2021

2021. november 11. | Hírek

Kibérelem.hu - Töltsd meg üzlettel! 2021
Budapesten alapvető problémát jelent, hogy város szerte sok kihasználatlan üzlethelyiség található, erre kíván megoldást nyújtani a Kibérelem.hu, mely nem csak az üres üzleteket, de vállalkozókat is összegyűjti egy helyre.

A Kibérelem.hu felületnek volt egy elődje, a Rögtön Jövök program. Budapest Főváros és Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közös programja volt ez, mely részben egy webes felületből, részben egy teljes programból állt (projekt galériával, Nyugat Európából vett jó gyakorlatokat bemutató eseménysorozattal, egyedi pályázati lehetőségekkel és a Kortárs Építészeti Központ ebben az időben hozta létre a Nyitva Fesztivált, mely az üres üzlethelyiségek és a vállalkozók társkereső programjának is nevezhető). November 5 és 30 között Erzsébetvárosban épp egy ilyen fesztivál valósul meg jelenleg is, aminek médiatámogatói vagyunk. Az operatív feladatok ellátását a most Budapest Brand Nonprofit Zrt néven ismert fővárosi szervezet és a Bevásárlóutca Menedzsment kapta meg és látja el azóta is.

Közben a projekt egy megújult fázisba lépett, számos szintén bécsi mintát átvéve ma Kibérelem.hu-ként működik.

A Kibérelem.hu célja, az üresen álló üzlethelyiségek ismertté és vonzóvá tétele azok számára, akik új vállalkozásba szeretnének kezdeni. Ehhez ingyenes szolgáltatásokat kínálunk mind az ingatlan tulajdonosok, -hasznosítók, mind a potenciális vállalkozók, ügyfelek számára. Ezen szolgáltatások: ingatlan hirdetés (licit lehetőséggel), letölthető gazdasági adatok (lakosságszám, háztartásszám, vásárlóerő, versenytársak száma adott kategóriában, megvalósíthatósági javaslat), szakember kereső (helyi vállalkozóknak ingyenes megjelenés) és a közösség hangja, ahol a lakosság is jelezheti, hol milyen üzletet látna szívesen. A program már fut néhány éve, de most szeretnénk az új funkciókat és lehetőségeket is bemutatni.

A Kibérelem.hu egy ingyenes megjelenési lehetőség, az ingatlanok alap paramétereit tartalmazza, és vállalkozói döntést segítő gazdasági adatokkal kiegészített platform. Az ingatlannal kapcsolatos hasznosítási, értékesítési jogok teljes egészében a tulajdonosnál, hasznosítónál maradnak, a szolgáltatásért díj nem kerül felszámításra. Így a pályázatra kiírt ingatlanokat is fel lehet tölteni, hogy minél szélesebb körben jusson el a potenciális ügyfelekhez. Továbbá a helyi vállalkozások is felkerülhetnek a portál szakember kereső felületére.

A fentieken túl pedig számos gazdaságélénkítő és környezet, valamint közösség formáló lehetőség is rejlik ebben a platformban.

Fontos, hogy az oldalon bárki kereshet szabadon, de ingatlan feltöltésére, a gazdasági adatok megtekintésére (letöltésére), javaslat tételre csak regisztráció után van lehetőség! Ez elsősorban az ingatlanokhoz kapcsolódó adatok védelmében van így, de fontos a megfelelő visszajelzés és regisztrált felhasználóknak könnyebben tudunk segíteni is.

 

Új funkciók

 

Licit

Mostantól nem csak egyszerűen lehet megadni árakat, hanem licit lépcsőt lehet beállítani az adott ingatlan feltöltésénél. 

 

Versenytárs adatok

Az ingatlanok 300-500-800 méteres körzetében eddig is számos gazdasági adat állt rendelkezésre, azonban a legutóbbi fejlesztésnek köszönhetően most azt is megtudhatjuk, hogy adott kategóriában hány versenytársunk lesz/lehet a már említett zónákban.

 

Megvalósíthatósági javaslat

A kiválasztott kategória és a terület 500-800 méteres körzetére vonatkozó általunk figyelembe vett gazdasági adatok alapján ad javaslatot az üzlethelyiség hasznosítására. Ez a javaslat mindenképpen csak iránymutató, a tényleges megvalósításhoz javasoljuk szakember bevonását és egy részletes piackutatás, elemzés elvégzését.

Piros lámpa: nem javasolt üzlet nyitása a kiválasztott tevékenységre.

Sárga: lehetséges a megvalósítás, de további vizsgálatot kíván.

Zöld: javasolt a kiválasztott funkcióra az adott üzlet nyitása a mi adataink alapján.