Tavaszi Tematikus Séták 2022 és Sétafesztivál - beszámoló

2022. július 05. | Hírek

Tavaszi Tematikus Séták 2022 és Sétafesztivál - beszámoló
Lezárultak a tavaszi sétáink. 10 alkalommal invitáltuk Önöket, hogy fedezzék fel velünk utcáinkat.

Tavaszi Tematikus Séták alkalmával a Falk Miksa utcában, a Bartók Béla Boulevardon és a Ráday utcában jártunk. Majd május végén becsatlakoztunk a MAZSIKE által szervezett Sétafesztiválba, ahol a már említett három utcánk kiegészült a Fashion Streettel.

A teljesség igénye nélkül írunk most néhány momentumról, mivel a séták különböző tematikákkal, és tartalommal valósultak meg és szavakkal nem lehet visszaadni azt az élményt, amit a résztvevőknek kínáltak.

Először Tittel Kingával, a Mesélő Budapest és a Mesélő zsebkönyvek írójával fedeztük fel a Falk Miksa utcát és környékét, egészen a Szabadság térig mentünk. Utunkon miniszobrokat is vadásztunk és megtekintettük a Kossuth téren lévő emlékművet is.

Április végén a Falk Miksa utcában megismerkedtünk az art deco és mid century időszakával az Artcore Antik és Design Studióban, illetve Virág Judit Galériájában lévő kortárs alkotásokkal is.

A Bartók Béla Boulevardon pedig a játékoké és a kikapcsolódásé volt a főszerep, olyan helyeket látogattunk meg, ahol a felnőttek éppúgy jól érezhetik magukat, mint csemetéik. Offline, online, makettek és modellek között, Pagonyban könyvekkel, játékokkal, az egykori hírhedt Shanghay Bár helyén megnyílt Óvóhely Kultúrbunkerben (ami azóta sajnos megszűnt) pedig szórakoztató időtöltéssel múlattuk az időt.

Május végén csatlakoztunk 4 sétával a Sétafesztiválhoz, ahol ízelítőtt adtunk utcáink rejtett kincseiből és az ott található színes vállalkozásokból.