Továbbra is várják erzsébetvárosi szolgáltatók jelentkezését a NYITVA! Fesztiválra

2021. szeptember 15. | Hírek

Továbbra is várják erzsébetvárosi szolgáltatók jelentkezését a NYITVA! Fesztiválra
A Kortárs Építészeti Központ szeretettel várja Önt a Nyitva! Kiadó üzletek fesztiválján, 2021. november 5-30. között.

Korábban már láthatták a pályázati kiírást, azonban további szolgáltatók jelentkezését várják a szervezők, hogy minél több üzletet megtölthessenek egyedi és kivételes ötletekkel.

Idén Erzsébetváros üres üzleteit telítik meg élettel, és az új kezdeményezések mellett a már piacon működő VII. kerületi vállalkozásoknak is lehetőséget biztosítanak a programba való csatlakozáshoz.

A programban bármilyen gazdasági területről, bármilyen programötlettel várják a jelentkezéseket - legyen szó gyerekfoglalkozásról, workshopról, ingyenes kóstolókról/termékmintákról, kulturális programokról, helyszíni kiállításról vagy próbaalkalmak felajánlásáról a fesztivál ideje alatt.

Amennyiben csatlakozna, vegye fel velük a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon!

nyitva@kek.org.hu

06 30 522 5994

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2021. szeptember 27., hétfő

Személyes találkozó időpontja: 2021. szeptember 30., csütörtök, 18:00

Helyszín: Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény Szalonja (1078, Budapest Nefelejcs utca 26.)

Személyes részvétel hiányában e-mailben tájékoztatják a csatlakozásról, fontos határidőkről, hogy vállalkozása szerepeljen az idei Programpontok listáján.

 

A NYITVA! FESZTIVÁL

A szervező KÉK – Kortárs Építészeti Központ 2014-ben azzal a céllal rendezte meg az első Nyitva! Fesztivált, hogy a Budapesten tömegével üresen álló földszinti üzlethelyiségek problémájára innovatív választ adjon.

A fesztivál több mint egy kulturális esemény: az ingatlanközvetítés kooperatív formája. A fesztivál egy hónapjára üres, kiadó budapesti üzlethelyiségekbe költöznek be szakmai zsűri által válogatott helykereső kezdeményezések, vállalkozások és teszik próbára ötleteiket. A Nyitva! Fesztivál keretében tulajdonosok és beköltözők csökkentett kockázatok mellett működhetnek együtt, hogy azt követően megalapozott döntést hozhassanak a folytatásról.

A jelentkező helykereső projektek legjobbjait szakmai zsűri választja ki, ezt követően a tulajdonosok a helyiség-megtekintések és nyilvános előadás formájában ismerik meg a projektgazdákat. A végleges döntést a tulajdonosok hozzák meg arról, kit támogatnak az egy hónapos bérletidíj-mentes használattal.

A szervezők segítik az ideális tulajdonos-helykereső partnerségek megszületését, biztosítják a megfelelő szerződéses és garanciális keretek létrejöttét és szakmai felkészítést nyújtanak a helykereső projekteknek a sikeres megvalósítás érdekében.

A PÁLYÁZATKIÍRÓRÓL

A Kortárs Építészeti Központ – KÉK független szakmai intézmény, amely az építészet, az épített környezet és a városfejlődés kérdéseivel foglalkozik. Egyedülálló tudása, másfél évtizedes tapasztalatai és partneri hálózata révén mára a KÉK Közép-Európa építészeti kultúrájának egyik meghatározó szereplője.

Kulturális programjaink az építészet és a város működését értelmezik, és szakmai munkánk aktívan hozzájárul ezek innovatív fejlesztéséhez. Erősségünk a széles körű részvétel, a komplex elemzés és az innovatív tartalomfejlesztés kombinációja, amelyben összekapcsolódnak a tervező, kutató és kulturális szakterületek.

A KÉK többek között kiállításokat, konferenciákat, fesztiválokat, képzéseket, tematikus sétákat, szakmai és közönség eseményeket szervez. Ezek mellett olyan hosszú távú tevékenységeink vannak, mint a közösségi kertek működtetése, városrészek elemzése és fejlesztése a helyi közösségek bevonásával, illetve számos városra kiterjedő, partnerekkel végzett tematikus városfejlesztési programok létrehozása és megvalósítása. A KÉK szakértői tanácsadóként intézmények fejlesztéseiben, városfejlesztési programokban és építészeti projektekben vesznek részt. A közönség programok és szakmai tevékenység mellett képzéseket, gyakornoki és mentor programot is működtetünk közösségi irodaként, rendezvénytérként és galériaként működő központunkban.

További információ: http://kek.org.hu/

KAPCSOLAT, TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Programszervező: Böjthe Emőke
E-mail cím: nyitva@kek.org.hu
Telefon: +36 30 522 59 94

Nyitva! x Erzsébetvárosról:

Új vállalkozások megnyitását támogatjuk azzal, hogy segítünk a helykereső ötletgazdák és kiadó üzlethelyiségek tulajdonosainak az összekötésében, majd láthatóságot biztosítunk az új együttműködéseknek egy 1 hónapos programsorozat keretében.

 

Részletek a Nyitva! Fesztivál weboldalon!