Újra itt a BUM térkép, megújult formában!

2022. április 05. | Hírek

Újra itt a BUM térkép, megújult formában!
Már elérhető utcáink egy részében és irodánkban is!

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2013-ban alapította meg a BUM – Bevásárló és Tematikus Utcák Menedzsmentjét, amelynek fő küldetése: a fővárosi tematikus utcák erősítése, az ilyen kezdeményezések felkarolása és összefogása, adott területek kereskedelmének erősítése, fejlesztése és az utcák látogatottságának növelése. Budapesten jelenleg tizenegy egyedülállókülönleges tematikus utca, kisebb-nagyobb városrész található, amelyekben jól megfér egymás mellett a tradíció és az innováció, a minőség és a mennyiség, a kereskedelmi szemlélet és az emberközeli stílus.

Az elmúlt évek, évtizedek számos változást hoztak, hiszen a plázák és hipermarketek megjelenése hazánkban is átformálta a vásárlási szokásokat. Ám, ahogy egyetlen nagyváros, így Budapest sem létezhet a hagyományokra épülő, modern kiskereskedések nélkül. A budapesti tematikus utcák elindulása óta egyre többen ismerik fel a fenti közös célok fontosságát, egyre többen tesznek azért, hogy az utcák és a helyi vállalkozások minél tartalmasabb, magasabb szintű szolgáltatást nyújtsanak a látogatóknak és a vásárlóknak. Erre az együttműködésre pedig az utóbbi évek járványhelyzete ráerősített.

A tematikus utcák népszerűsítésére és az idelátogató turisták számára mintegy alternatív program lehetőséget kínálva született meg a BUM térkép.  Közel 1,3 millió példányban jelent meg ez az ingyenes kiadvány eddig. Sajnos az elmúlt két évben nem volt lehetőség kiadni, így 2022-ben megújulva debütál. Az egyik oldalon Budapest térkép jelenik meg feltüntetve utcáinkat és partnereinket, másik oldalon pedig a leírások és tájékoztatók szerepelnek, mind az utcákról, mind az adott évi eseményekről három nyelven (magyar-angol-német). A térképek terjesztésében a Budapesti Brand Nonprofit Zrt. a fő partnerünk, így mind a budapest infó pontokon, mind kiemelt rendezvényeken is megjelenik a kiadvány.  Ezenkívül 350 Budapesti display helyre is kikerül (orvosi rendelőkbe, autó szalonokba, fitnesztermekbe stb.). Természetesen az utcákban a vállalkozásoknál is megtalálhatók majd a kiadványok. 

Alább le is tudják tölteni és utána nagyítható!