Miért is érdemes ellátogatni a Fashion Streetre?

2022. június 07. | Hírek

Miért is érdemes ellátogatni a Fashion Streetre?
Tartsanak velünk és ismerjék meg közelebbről az utca vállalkozóit, lakóit, rajongóit!

A századfordulóra sokan tekintenek úgy, mint aranykorra. Arra az időszakra, amikor szebb volt a világ. Ennek a különleges érának volt a része a fővárosban a Deák Ferenc utca is, ami az egyik legfontosabb területe Budapestnek. Az idők során azonban fénye megkopott, és már-már feledésbe merült. Az Immobilia Zrt. meglátta ebben az utcában a kincset érő lehetőséget, és visszaadta a Deák Ferenc utcának századfordulós pompáját megalkotva a Fashion Streetet.

A legendás utca születése

A helyszín különleges története 1789-ben kezdett igazán izgalmassá válni. Ekkor ugyanis a korábbi rendezetlen állapotokkal szakítva, Schilson János báró (a Lipótvárost szabályozó tervével együtt) létrehozta az azóta is fennálló utcát. Az utcának már születésekor kiemelt fontosságot adott, hogy a vásárteret összekötötte a hajóhíddal, ez pedig nem kevesebbet jelentett, mint hogy a Lánchíd megépítéséig ez volt az egyetlen út Pest-Buda két fele között. A telkek és az azokon épülő ingatlanok így már a kezdetektől fogva különleges értéket képviseltek. Elég csak sorra venni, milyen lenyűgöző, a legnagyobb tervezők által megálmodott házak épültek ezen az utcán.

Az újjászületés

Az ezredfordulókor hatalmas munka vette kezdetét a Deák Ferenc utcában található házak felújításával, de ennek köszönhetően valóra vált egy álom: megszületett a Fashion Street. A divat utcája Budapestet Közép-Európa egyik divatközpontjává emeli, olyan nyugati városok közé, mint Párizs, London vagy épp Milánó.

Az Immobilia Zrt. ehhez újjávarázsolta, felújította a már említett, építészetileg különösen értékes épületeket és azok visszakapták a XIX. és XX. század fordulóján kialakult jellegzetes stílusjegyeiket, arculatukat.

A felújításkor kiemelkedő figyelmet kapott a minőség is. Igaz ez a műemléki felújításra és a szolgáltatás minőségére is. Hiszen csak így képzelhető el, hogy az utca igazi divatközpont legyen.

 

Fashion Street 2022

 

Dorko (DRK)

Pizza Me

 

Delizia Gourmet & More