„Too long, didn’t read!” – A többszintű adatkezelési tájékoztatók alkalmazása Hírek
„Too long, didn’t read!” – A többszintű adatkezelési tájékoztatók alkalmazása
2020. január 13.

Az internetes kommentmezők visszatérő eleme a webes olvasási szokásokról cinikus képet festő tldr (too long, didn’t read!) mozaikszó használata, amely arról hivatott informálni a kommentált tartalom szerzőjét, hogy a szöveget annak terjedelmessége miatt nem olvasták el, arról a tényleges tartalom ismerete nélkül alkotnak véleményt.

A jogi oximoron: egyszemélyes társaság Hírek
A jogi oximoron: egyszemélyes társaság
2019. december 12.

A jogban számos olyan fogalommal lehet találkozni, amely a hétköznapi jelentéstől merőben eltér, de nem ritka a meglepő vagy éppen értelmetlennek tűnő kifejezés használata sem. Jelen cikkünkben az egyik ilyen, látszólag ellentmondó fogalommal meghatározott jogintézményre vonatkozó speciális szabályokat vesszük górcső alá.

Honnan szerezzünk tulajdoni lapot? Hírek
Honnan szerezzünk tulajdoni lapot?
2019. november 28.

Több írásunkban is taglaltuk már, hogy az ingatlantulajdonhoz kapcsolódó ügyletek (adásvétel, ajándék, bérlet stb.) alapdokumentumaként az ingatlan tulajdoni lapjáról ismerhetők meg az ahhoz kapcsolódó legjelentősebb műszaki és jogi ismérvek.

A cégfelvásárlásokat megelőző jogi átvilágítások adatvédelmi kérdései Hírek
A cégfelvásárlásokat megelőző jogi átvilágítások adatvédelmi kérdései
2019. november 12.

A vállalatfelvásárlásokat számos esetben pénzügyi és jogi átvilágítás (due diligence) előzi meg. Az adatvédelem elvárásainak megerősödésével, elsősorban az általános adatvédelmi rendelet (a továbbiakban: GDPR) alkalmazása következtében az átvilágítások lebonyolításának módszerei, szabályai maguk is szükségszerűen változtak. 

Madarat tolláról, céget nevéről! – A cégnévválasztás nehézségei II. Hírek
Madarat tolláról, céget nevéről! – A cégnévválasztás nehézségei II.
2019. október 24.

Az előző cikkünkben a cégnevek felépítését ismertettük, most pedig sorra vesszük a Ctv. legfontosabb szabályait a cégkizárólagosság, a cégvalódiság és a cégszabatosság elve mentén.

Madarat tolláról, céget nevéről! – A cégnévválasztás nehézségei I. Hírek
Madarat tolláról, céget nevéről! – A cégnévválasztás nehézségei I.
2019. október 03.

A cégalapítás során az egyik legelső kérdés, hogyan nevezzük el az induló vállalkozásunkat. A cégnév megválasztása során nemcsak azért kell körültekintően eljárni, hogy jól hangzó, marketing szempontból is előnyös cégnevet válasszunk, hanem azért is, hogy a választott elnevezés megfeleljen a jogszabályok által támasztott követelményeknek is.