IRODA - TÉR - TREND Vállalkozói fórum Hírek
IRODA - TÉR - TREND Vállalkozói fórum
2018. november 15.

Hogyan találjuk meg induló vállalkozásunkhoz a megfelelő üzlethelyiséget? Hogyan alakultak ki a jelenlegi irodai trendek? Milyen lehetőségek rejlenek a kis terekben? Milyen lesz a jövő irodája? Hogyan lesz egy munkahely inspiráló környezet?

Vezetékjogi kisokos I. Hírek
Vezetékjogi kisokos I.
2018. november 13.

Aki az elmúlt években akár ingatlanadásvételi, akár más, ingatlannal kapcsolatos eljárás során találkozott tulajdoni lappal, bizonyosan feltűnt, hogy a tulajdoni lap III. része, vagyis a teherlap vezetékjoggal kapcsolatos bejegyzést tartalmaz.

Ingatlanról – haladóknak Hírek
Ingatlanról – haladóknak
2018. október 22.

Ingatlanalap, szabályozott ingatlanbefektetési társaság, belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaság, ingatlanforgalmazó, ingatlanközvetítő – olyan fogalmak, amelyek az ingatlanügyletekkel kapcsolatos híradásokban rendszeresen előfordulnak; így érdemes tisztázni, hogy valójában milyen intézményeket is jelentenek ezek.

A csekket ne nekem! – vízi revü egy felvonásban Hírek
A csekket ne nekem! – vízi revü egy felvonásban
2018. október 16.

Mindannyiunk rettegett rémálma, hogy a frissen megvásárolt ingatlan titkon nagy összegű közterheket görget maga előtt. Ideális esetben ezektől a terhektől a szerződéskötés napjára már megszabadulunk, azaz a volt tulajdonos kifizeti a felhalmozott tartozásokat. Aztán olyan eset is elképzelhető, hogy úgy állapodnak meg a felek, hogy a vételár egy részét arra fordítják, hogy a lakás végre fellélegezhessen a nyomasztó közterhek alól. De persze az is előfordulhat, hogy a szerencsétlen vevőnél jóval a szerződés aláírását és a tulajdonjog átszállását követően jelentkezik be a közműszolgáltató: „Adós, fizess!”

Üzleti terv Hírek
Üzleti terv
2018. október 02.

Mi az üzleti tervezés lényege egy kezdő vállalkozásnál? Az, hogy saját magunk előtt tisztába legyünk azzal, hogy amit csinálni szeretnénk, azt hogyan, milyen módon, milyen eszközökkel valósíthatjuk meg, tisztában legyünk azzal, hogy mindez milyen veszélyekkel jár, nagyjából mibe kerül, és lássuk, mekkora bevételt kell elérjünk ahhoz, hogy mindez megérje.

Vállalkozás indítása, üzleti tervezés (2. rész) Hírek
Vállalkozás indítása, üzleti tervezés (2. rész)
2018. szeptember 19.

Mi egy vállalkozás indításának a menete, hogyan történik egy cégalapítás? Önálló tevékenységet üzletszerűen (akkor hívjuk így, ha tevékenységünk célja annak végzésével történő rendszeres jövedelemszerzés) egyéni vállalkozóként, vagy cégként végezhetünk.