Kriptovaluták – Ismét óvatosságra int az MNB! Hírek
Kriptovaluták – Ismét óvatosságra int az MNB!
2020. február 27.

A pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Bank idén már több közleményében foglalkozott a virtuális fizetőeszközökkel és az elektronikuspénz-kibocsátó intézményekkel.

Ingatlan belterületbe vonásának új illetékfizetési kötelezettsége Hírek
Ingatlan belterületbe vonásának új illetékfizetési kötelezettsége
2020. február 03.

2020.február 1-jén lép hatályba az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény azon módosítása, amely alapján már visszterhes vagyonátruházási illeték alá esik a jövőben a belterületbe vont ingatlan és a belterületbe vont ingatlannal rendelkező társaság vagyoni betétjének visszterhes átruházása.

„Too long, didn’t read!” – A többszintű adatkezelési tájékoztatók alkalmazása Hírek
„Too long, didn’t read!” – A többszintű adatkezelési tájékoztatók alkalmazása
2020. január 13.

Az internetes kommentmezők visszatérő eleme a webes olvasási szokásokról cinikus képet festő tldr (too long, didn’t read!) mozaikszó használata, amely arról hivatott informálni a kommentált tartalom szerzőjét, hogy a szöveget annak terjedelmessége miatt nem olvasták el, arról a tényleges tartalom ismerete nélkül alkotnak véleményt.

A jogi oximoron: egyszemélyes társaság Hírek
A jogi oximoron: egyszemélyes társaság
2019. december 12.

A jogban számos olyan fogalommal lehet találkozni, amely a hétköznapi jelentéstől merőben eltér, de nem ritka a meglepő vagy éppen értelmetlennek tűnő kifejezés használata sem. Jelen cikkünkben az egyik ilyen, látszólag ellentmondó fogalommal meghatározott jogintézményre vonatkozó speciális szabályokat vesszük górcső alá.

Honnan szerezzünk tulajdoni lapot? Hírek
Honnan szerezzünk tulajdoni lapot?
2019. november 28.

Több írásunkban is taglaltuk már, hogy az ingatlantulajdonhoz kapcsolódó ügyletek (adásvétel, ajándék, bérlet stb.) alapdokumentumaként az ingatlan tulajdoni lapjáról ismerhetők meg az ahhoz kapcsolódó legjelentősebb műszaki és jogi ismérvek.

A cégfelvásárlásokat megelőző jogi átvilágítások adatvédelmi kérdései Hírek
A cégfelvásárlásokat megelőző jogi átvilágítások adatvédelmi kérdései
2019. november 12.

A vállalatfelvásárlásokat számos esetben pénzügyi és jogi átvilágítás (due diligence) előzi meg. Az adatvédelem elvárásainak megerősödésével, elsősorban az általános adatvédelmi rendelet (a továbbiakban: GDPR) alkalmazása következtében az átvilágítások lebonyolításának módszerei, szabályai maguk is szükségszerűen változtak.