Ingatlan-adásvétel GY.I.K. I. Hírek
Ingatlan-adásvétel GY.I.K. I.
2019. augusztus 08.

Az ingatlanjog területéről már számos cikkel találkozhattak blogunkon. A jelen cikk inkább gyakorlati szemmel világít rá az ingatlan-adásvételek kérdéseire – csipetnyi joggal megfűszerezve.

Több ezer üres üzlethelyiséget listázhatnak Budapesten Hírek
Több ezer üres üzlethelyiséget listázhatnak Budapesten
2019. július 30.

Egységes fővárosi bérbeadási rendszer létrehozását segítheti elő az üzlethelyiségek piacán a Kibérelem.hu nonprofit adatbázis, hogy ne kelljen akár fél évet is várni egy-egy önkormányzati ingatlanra.

Azonnali ingatlanfoglalózás… Érdemes? Hírek
Azonnali ingatlanfoglalózás… Érdemes?
2019. július 11.

Ha ingatlant szeretnénk venni, sok esetben akár hetekig, hónapokig tartó keresgélésbe kezdünk, mire megtaláljuk a megfelelőt. Amikor azonban végre rátaláltunk, azonnal szeretnénk magunkat „bebiztosítani”, és igyekszünk megegyezni az eladóval, amelynek egyik fontos eleme, hogy ott helyben, rögtön, pénzt adnánk át az eladónak vagy az ingatlanos kollégának. Mindezt azért, mert köztudott, hogy manapság a gyorsaság rendkívül fontos, csak úgy kapkodják a jó lakásokat.

Fővárosi Vagyonkezelők fóruma Hírek
Fővárosi Vagyonkezelők fóruma
2019. június 13.

A BUM Nonprofit Kft. és a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetsége 2019. június 12-én találkozót szervezett a fővárosi vagyonkezelő szervezetek képviselői részére.

Nem elérhető a cég a bejelentett címein! Meg is szüntethetik emiatt? Hírek
Nem elérhető a cég a bejelentett címein! Meg is szüntethetik emiatt?
2019. május 28.

Korábbi cikkünkben már felhívtuk a figyelmet arra, hogy érdemes odafigyelni, ha a cégünk ellen törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeznek. Az eljárás kimenetele végződhet akár jelentős bírság kiszabásával vagy a cégünk megszüntetésével is, amely önmagában kockázatot jelenthet gazdasági tevékenységünkre és üzleti kapcsolatainkra egyaránt. A törvényességi felügyeleti eljárás célja ugyanis az, hogy a bíróság intézkedéseivel a cég törvényes működését kikényszerítse.

http://jogado.hu/a-gdpr-a-munkavegzes-szabalyait-is-megvaltoztatta/ Hírek
http://jogado.hu/a-gdpr-a-munkavegzes-szabalyait-is-megvaltoztatta/
2019. május 14.

Hatályba lépett a Salátatörvény, pontosabb nevén az Európai Unió adatvédelmi reformjának végrehajtása érdekében szükséges törvénymódosításokról szóló 2019. évi XXXIV. törvény, amely a tavaly életbe lépett új európai adatvédelmi szabályozás elvárásainak megfelelően módosított számos jogszabályt. Érintik a változások a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) rendelkezéseit is. Ezek közül foglaljuk most össze a legfontosabbakat.