Madarat tolláról, céget nevéről! – A cégnévválasztás nehézségei II. Hírek
Madarat tolláról, céget nevéről! – A cégnévválasztás nehézségei II.
2019. október 24.

Az előző cikkünkben a cégnevek felépítését ismertettük, most pedig sorra vesszük a Ctv. legfontosabb szabályait a cégkizárólagosság, a cégvalódiság és a cégszabatosság elve mentén.

Madarat tolláról, céget nevéről! – A cégnévválasztás nehézségei I. Hírek
Madarat tolláról, céget nevéről! – A cégnévválasztás nehézségei I.
2019. október 03.

A cégalapítás során az egyik legelső kérdés, hogyan nevezzük el az induló vállalkozásunkat. A cégnév megválasztása során nemcsak azért kell körültekintően eljárni, hogy jól hangzó, marketing szempontból is előnyös cégnevet válasszunk, hanem azért is, hogy a választott elnevezés megfeleljen a jogszabályok által támasztott követelményeknek is.

A technika után középpontban az ember Hírek
A technika után középpontban az ember
2019. szeptember 09.

Tizenegy működő bevásárlóutca példázza, hogy az okosvárosok alapját adó együttműködések hatékonyak. A menedzsmentcég most ennél is tovább lépne. - forrás: Világgazdaság

Ingatlanvásárlási G.Y.I.K. II. Hírek
Ingatlanvásárlási G.Y.I.K. II.
2019. augusztus 29.

Az ingatlanjog területéről már számos cikkel találkozhattak blogunkon. Ezen alkalommal folytatnánk korábbi cikkünket, mely inkább gyakorlati szemmel világít rá az ingatlan-adásvételek kérdéseire – csipetnyi joggal megfűszerezve.

Ingatlan-adásvétel GY.I.K. I. Hírek
Ingatlan-adásvétel GY.I.K. I.
2019. augusztus 08.

Az ingatlanjog területéről már számos cikkel találkozhattak blogunkon. A jelen cikk inkább gyakorlati szemmel világít rá az ingatlan-adásvételek kérdéseire – csipetnyi joggal megfűszerezve.

Több ezer üres üzlethelyiséget listázhatnak Budapesten Hírek
Több ezer üres üzlethelyiséget listázhatnak Budapesten
2019. július 30.

Egységes fővárosi bérbeadási rendszer létrehozását segítheti elő az üzlethelyiségek piacán a Kibérelem.hu nonprofit adatbázis, hogy ne kelljen akár fél évet is várni egy-egy önkormányzati ingatlanra.