Új székhelyen a cégem, de pontosan mikortól is? Hírek
Új székhelyen a cégem, de pontosan mikortól is?
2019. április 04.

Mai cikkünkben arra az érdekes kérdésre keressük a választ, hogyha egy működő társaság egy új székhelyen szeretné folytatni a működését, akkor meg kell-e várnia a szabályszerű működéshez az új székhely cégbírósági bejegyzését is.

Meddig tart az ingatlanom fent és lent? Hírek
Meddig tart az ingatlanom fent és lent?
2019. március 28.

Mindenkit jó érzéssel tölt el, mikor a nagy gonddal kiválasztott, hőn vágyott ingatlanának tulajdonosává válik. Túl vagyunk az ingatlanvásárláshoz fűződő plusz jogi procedúrákon és a tulajdonjogunk is bejegyzésre került az ingatlan-nyilvántartásba. Hátradőlünk kényelmes fotelünkben és élvezzük a frissen szerzett ingatlanunkhoz fűződő jogosultságokat.

Közös tulajdon – közös teher (?) Hírek
Közös tulajdon – közös teher (?)
2019. március 04.

Számtalan olyan ingatlannal lehet találkozni kis hazánkban, melyek bár műszakilag egyértelműen megosztottak és önálló lakásokat vagy nem lakás céljára szolgáló helyiségeket foglalnak magukba, mégsem öltenek társasházi vagy szövetkezeti ház formát, hanem azok a mindenkori tulajdonosok osztatlan közös tulajdonát képezik.

Végrehajtást indítottak ellenem. Fizethetek részletekben? Hírek
Végrehajtást indítottak ellenem. Fizethetek részletekben?
2019. február 20.

A szerződés felmondásával az adós tartozása egy összegben válik esedékessé akkor is, ha korábban részletekben fizetett a hitelezőnek. Ennek ellenére mind a végrehajtási eljárás megindítása iránti eljárásban, mind a folyamatban lévő végrehajtási eljárás alatt lehetőség van részletfizetés igénybevételére, amelynek lehetőségéről azonban az adósok sok esetben nem tudnak.

2019-től hatályba lépett adóváltozások (III. rész) Hírek
2019-től hatályba lépett adóváltozások (III. rész)
2019. február 11.

Az alábbiakban összefoglaljuk a 2019-től életbe lépett adójogszabály változásokat a főbb adónemek: tao, kata, kiva, hipa, szja, tb, szocho, art, air szabályok terén. Folytatás

2019-től hatályba lépett adóváltozások (II. rész) Hírek
2019-től hatályba lépett adóváltozások (II. rész)
2019. január 30.

Az alábbiakban összefoglaljuk a 2019-től életbe lépett adójogszabály változásokat a főbb adónemek: tao, kata, kiva, hipa, szja, tb, szocho, art, air szabályok terén. Folytatás