Cégmentő - A cégek életben tartásáért Hírek
Cégmentő - A cégek életben tartásáért
2020. április 02.

Élő videókonferencia - A cégek életben tartásáért  

Pénzügyi válságkezelő javaslatcsomagot nyújtott be a Kormánynak Nagy Elek, a BKIK elnöke Hírek
Pénzügyi válságkezelő javaslatcsomagot nyújtott be a Kormánynak Nagy Elek, a BKIK elnöke
2020. március 30.

Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy 100%-ban állami tulajdonban lévő Nemzeti Válságkezelő Holding Zrt. létrehozását javasolta a Kormánynak a kamara szakértőkből álló munkacsoportja által készített anyaga alapján. A koronavírus-járvány negatív pénzügyi és gazdasági hatásait ellensúlyozó, 6 pontból álló pénzügyi intézkedéscsomagot a kis- és középvállalkozók közvetlen visszajelzései alapján állították össze.

Koronavírus: kiderítettük, mit kell vizsgálni a ’vis maiorra’ hivatkozó szerződéseknél Hírek
Koronavírus: kiderítettük, mit kell vizsgálni a ’vis maiorra’ hivatkozó szerződéseknél
2020. március 23.

A koronavírus járvány idején a gazdaság egészében, benne a kereskedelmi ingatlanpiacon is kulcskérdés lett, hogy pontosan hogyan kell értelmezni a bérleti szerződésekben szereplő ’vis maior’ kifejezést és mit kell vizsgálni ezzel kapcsolatban. Vezető jogi irodák segítettek megfejteni.

A home office jogi keretei: nem lehet határozatlan időre otthoni munkavégzésre kötelezni a dolgozókat Hírek
A home office jogi keretei: nem lehet határozatlan időre otthoni munkavégzésre kötelezni a dolgozókat
2020. március 13.

A járványügyi helyzetre tekintettel szükséges lehet a munkavállalók részére home office elrendelése, és a jelenlegi információk alapján akár huzamosabb idejű otthonról dolgozás elrendelésére is kell számítani. Az időtartam azonban nem mindegy, a munakadó ugyanis egyoldalúan nem rendelhet el határozatlan idejű otthoni munkát a jelenlegi jogi szabályok alapján. Oláh Zsófia, az OPL Ügyvédi Iroda munkajogi csapatának a vezetője tisztázta a távmunkával kapcsolatos lehetőségeket és kötelezettségeket.

Kriptovaluták – Ismét óvatosságra int az MNB! Hírek
Kriptovaluták – Ismét óvatosságra int az MNB!
2020. február 27.

A pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Bank idén már több közleményében foglalkozott a virtuális fizetőeszközökkel és az elektronikuspénz-kibocsátó intézményekkel.

Ingatlan belterületbe vonásának új illetékfizetési kötelezettsége Hírek
Ingatlan belterületbe vonásának új illetékfizetési kötelezettsége
2020. február 03.

2020.február 1-jén lép hatályba az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény azon módosítása, amely alapján már visszterhes vagyonátruházási illeték alá esik a jövőben a belterületbe vont ingatlan és a belterületbe vont ingatlannal rendelkező társaság vagyoni betétjének visszterhes átruházása.