Bizakodás és ötletes megoldások a bevásárló és tematikus utcákban Hírek
Bizakodás és ötletes megoldások a bevásárló és tematikus utcákban
2021. február 11.

Még tart a járvány, de a bevásárló és tematikus utcák bizakodva várják a tavaszt. Persze az elmúlt időszakban sem voltak tétlenek, így ötletes megoldásokkal, újításokkal igyekeztek túlélni az elmúlt hónapokat.  

Sok bérlő már az első hullámban beadta a kulcsot Hírek
Sok bérlő már az első hullámban beadta a kulcsot
2020. december 29.

 A belvárosban 20-25 százalékkal emelkedett a bérbe vehető ingatlanok száma

Összefogtak Budapest bevásárlóutcái Hírek
Összefogtak Budapest bevásárlóutcái
2020. november 26.

Nem futamodtak meg a vállalkozások a járványhelyzetben, Budapest öt bevásárlóutcájának összefogásával idén is egy csokorba szedték össze az általuk kínált termékeket és szolgáltatásokat. Az elmúlt években SlowXmas néven ismertté vált kezdeményezés reagálva a vírushelyzetre idén #Várunkvissza – Együtt a helyi vállalkozókért néven hirdeti az összefogást az adventi időszakban.

Megadták a kegyelemdöfést a hazai éttermeknek: sorozatos bezárások jöhetnek Hírek
Megadták a kegyelemdöfést a hazai éttermeknek: sorozatos bezárások jöhetnek
2020. november 07.

Minden szigorítással kevesebb a vendég és a vásárló, a főváros legnépszerűbb utcáinak kereskedői úgy érzik, teljesen magukra hagyták őket a járványhelyzetben. Egy fővárosi érdekképviseletéhez tartozó 11 tematikus utcában készítettek felmérést a jelenlegi helyzetről, amelyből kiderült, a 23 órai zárás közel sem okozott olyan súlyos károkat, mint a szeptember 1-je óta fennálló határzár és amilyenekre a maszkviselés miatt számítanak. A legtöbben rövidített nyitvatartással, házhoz szállítással vagy bezárással vészelik át a következő heteket, hónapokat, a járulékcsökkentés, adómérséklés segíthetne a túlélésben.

Üzleti kilátások –2020. Mire számíthatunk a második hullámban? Hírek
Üzleti kilátások –2020. Mire számíthatunk a második hullámban?
2020. október 20.

Tisztelt Vállalkozás! Szeretettel meghívjuk a BKIK és a PP Konferenciaközpont Üzleti kilátások – 2020 című élő videókonferenciájára. Rendezőtársként lehetőségünk van tagtársainknak, regisztrált partnereinknek extra kedvezményes részvételi lehetőséget nyújtani az élő videókonferenciára.

A Széchenyi Kártya Program sikere Hírek
A Széchenyi Kártya Program sikere
2020. szeptember 27.

A 2002-ben indított program több elemből áll. A fő célja az, hogy a hazai vállalkozások, elsősorban a mikrovállalkozások, kkv-k fejlődését támogassa azáltal, hogy államilag támogatott hitelt biztosít számukra. A Széchenyi Kártya Program a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásával jött létre.